Het korte antwoord op deze vraag is: Ja! Een pcr test is verplicht om te mogen vliegen. In dit blog gaan we wat dieper in op de materie. Er heerst namelijk nog veel onduidelijkheid over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot coronatesten. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom jij hier bent.

We leggen het uit

Stel je wilt op vakantie naar Spanje of Turkije, dan is de kans groot dat je met het vliegtuig gaat. Het land van bestemming eist dat je kunt aantonen dat je geen corona hebt. Je dient een zogenaamde non-COVID-19-verklaring te kunnen overhandigen in het land van bestemming. Dit heeft alles te maken met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Let wel, er zijn ook landen waar je helemaal niet heen mag vliegen, ongeacht een negatieve PCR test. Het is daarom verstandig om de website van rijksoverheid goed in de gaten te houden voor het actuele reisadvies.

Wanneer is een coronatest geldig?
Het is belangrijk om geldige negatieve test te overhandigen. Je kunt hier zelf makkelijk op toe zien. De volgende verplichte gegevens op testuitslag corona:

  • De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:
  • Type test: het moet een moleculaire NAAT-test 
  • Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn.
  • Voor- en achternaam: exact zoals in het paspoort.
  • Datum en tijd van de test; maximaal 72 oud uur bij aankomst.
  • Gegevens van het instituut of het laboratorium waar de test is afgenomen.

Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen. Wij zijn bijvoorbeeld zo’n instituut. Wil je meteen een afspraak maken voor een pcr test? Klik dan hier

Wanneer kun je het beste een pcr test doen?

Een PCR test mag maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst in het (vakantie)land van bestemming. Het is daarom raadzaam in de 24 tot 36 uur voordat je vlucht vertrekt je te laten testen. Als je je bij ons vóór 13 uur in de middag laat testen, heb je dezelfde dag nog de uitslag om 18:00. Doe je de test ná 13 uur, dan heb je de uitslag dezelfde avond om 23:59. Houd hier rekening mee.

Hoeveel kost een pcr test?

Een test kost bij ons tussen de €49,95 – €79,95. Maak je een zakelijke trip of reis je voor je werk? He kan goed zijn dat de werkgever dit dan betaald. Kijk daarom zeker even op onze pagina over pcr test voor bedrijven pagina.

Meteen een makkelijk en veilig een afspraak maken

[bookly-form location_id="2" hide="categories,staff_members,date,week_days,time_range"]"